Cyberpunk 2077 har officiellt stöd för moddar (uppdaterad med varning)

cyberpunk 2077 illustration 2021

Cyberpunk 2077 har fått officiellt stöd för moddar. Det meddelar CD Projekt Red som även säger att stödet ska göra det enklare för utvecklare att skapa moddar till spelet.


Uppdatering 2021-02-03: En varning om moddar
Spelutvecklaren CD Projekt Red varnar för användning av moddar med Cyberpunk 2077. En sårbarhet har hittats i externa dll-filer som spelet använder, och det kan i sin tur bli förödande för din dator eftersom malware som normalt inte kan köras blir körbart.
Alla användare rekommenderas att INTE använda moddar tills problemet är löst av CD Projekt Red. Läs mer om problemet här.

Redan idag, före det officiella stödet, har Cyberpunk 2077 en hel mängd moddar som gör livet lite bättre för användarna. Lite som en konstgjord andning tills spelet fått alla stora buggfixar som utlovats av CD Projekt Red.

Lästips: Allvarlig bugg inkluderades med version 1.1 till Cyberpunk 2077 (lösningen)

Redan 2019 sade Marcin Momot på CD Projekt Red att företaget skulle älska möjligheten att öppna för moddning till Cyberpunk 2077. Dock utan några större löften.


Istället för att helhjärtat lova officiellt moddstöd så ville Marcin Momot trycka mer på att de ville få färdigt spelet snarare än att inkludera moddstöd från start.

Tacksamt nog har moddarna lyckats släppa en hel drös bra alternativ även utan hjälp från CD Projekt Red. Bland annat Alternate Crowd Behaviour som fixar hur invånarna i Night City beter sig.

En annan bra modd är Optimized Raytracing Settings som optimerar strålspårningen i spelet för bättre prestanda.

Lästips: Första stora uppdateringen till Cyberpunk 2077 är släppt – version 1.1

I skrivande stund finns bara fyra officiella verktyg för moddare att arbeta med.

  • Metadata
  • ArchiveDump
  • TweakDump
  • TweakDB IDs

Det är väldigt begränsande om man har i åtanke vad The Witcher 3 stöder idag via sitt officiella moddkit. Men med tiden hoppas vi att CD Projekt Red ger riktigt bra moddkit även till Cyberpunk 2077. När alla buggar är fixade.

Verktygen för moddare uppdateras samtidigt som uppdateringar släpps till själva spelet. Det säkerställer att de alltid är kompatibla med den senast släppta versionen på marknaden.

Nu återstår att se vilka fantastiska moddar vi kan vänta oss av alla utvecklare som tycker om Cyberpunk 2077.