Cyberpunk 2077: Fixa invånarna i Night City med modden ”Alternate Crowd Behaviour”

cyberpunk 2077 illustration 2021

En utmaning av många svårigheter med Cyberpunk 2077 är att AI:n för invånarna i staden är minst sagt riktigt dålig.


De dyker upp, de går en kort sträcka, försvinner. Och sen börjar det om. Många platser är dessutom onödigt ödsligt tomma på liv och ibland måste man nästan stå ovanpå invånarna innan de reagerar på att man är där.

Lästips: Optimera Cyberpunk 2077 för bättre raytracing med modden Optimized Raytracing Setting

Enligt speldesignern Gareth Damian Martin är invånare som försvinner i Cyberpunk 2077 inte en bugg. Det är bara riktigt dålig AI som styr dem.

Det är så klart något CD Projekt Red kan fixa i efterhand. Men det finns inga garantier och den som inte vill vänta på en officiell fix kan installera modden ”Alternate Crowd Behaviour” istället.


Alternate Crowd Behaviour utvecklades av Nexus Mods-användaren TemplarGFX.

Målet med Alternate Crowd Behaviour är att göra invånarna åtminstone lite smartare. Modden gör att invånare känner av din närvaro mycket snabbare och reagerar på vad du gör på längre avstånd.

Lästips: Fix som ökar FPS:en i Cyberpunk 2077 med AMD-processorer (uppdaterad)

Alternate Crowd Behaviour gör också att fler invånare kan befinna sig på samma plats, vilket ger en känsla av mer liv i staden.

I stort förändrar modden hur invånarna genereras, deras rörelsemönster och hindrar dem från att försvinna i tomma intet. Låter bra? Det är det också – men inte helt kostnadsfritt.

Modden påverkar datorns prestanda negativt

Modden gör att datorn måste arbeta hårdare än normalt, så om den redan kämpar med Cyberpunk 2077 så ska du inte använda Alternate Crowd Behaviour.

Det finns tre varianter – Fast, Slow och Default.

Med Fast försvinner invånare om de är utanför ditt synfällt i mer än fem sekunder och på minst 15 meters avstånd. Är de inom 15 meters håll dröjer det 30 sekunder innan de försvinner. Slow är betydligt hårdare med fem respektive 10 minuter innan de försvinner.

Lästips: Första expansionen till Cyberpunk 2077 släpps tidigt under 2021

Och slutligen har vi spelets Default-värden. Här försvinner invånare efter 20 sekunder utanför ditt synfällt på avstånd eller 10 sekunder om de är i närheten (väldigt udda val tycker vi).

Andra förbättringar med Alternate Crowd Behaviour är att trafiken har omarbetats så att fler fordon kör runt på vägarna. Det finns tydligen ingen dedikerad AI till fordon i Cyberpunk 2077, så här är det bara fler och mer som gäller. Inte bättre.