Samsung Galaxy SmartTags kan släppas 2021 (uppdaterad med bilder)

samsung smartthings tracker 2018

Samsung Galaxy SmartTags är en ny bluetooth-tracker som kan släppas under 2021. Den nya produkten har certifierats i Indonesien vilket indikerar en lansering inom kort.


Uppdatering 2021-01-02: Samsung SmartTags kan presenteras den 14 januari, tillsammans med Galaxy S21-serien. Uppgifter pekar idag på att Ultra Wideband INTE är användas, men däremot nyare Bluetooth 5.1. Beräknat pris för en SmartTags-bricka är 17 USD, eller runt 180 kronor inklusive moms.

Samsung Galaxy SmartTags är en nyligen bluetooth-certifierad produkt som väntas komma under nästa år.

Det är idag oklart exakt hur Galaxy SmartTags kommer att se ut och vilken funktionalitet den har. Inte heller vet vi vilka marknader där produkten kan släppas.

Vad vi däremot vet är att modellnumret är EI-T5300 och att indonesiska myndigheter godkänt produkten.


Vi vet också att Samsung sen tidigare har minst en bluetooth-tracker på marknaden, då med 4G/LTE-stöd och som fanns under varumärket SmartThings.

Det är alltså inte första gången som Samsung arbetar med en bluetooth-tracker. Och frågan är – vad kan den sydkoreanska tillverkaren erbjuda som populära Tile inte redan har?

Lästips: Apple AirTags: Tiles-liknande Bluetooth-tracker som spårar dina prylar

Tile Pro och Tile Mate är två produkter som dominerar marknaden för bluetooth-trackers idag. De har lång räckvidd och utmärkt batteritid. Samtidigt är de beroende av bluetooth, vilket gör att EI-T5300 potentiellt kan slå dem på fingrarna.

Om Samsung Galaxy SmartTags har stöd för 4G/LTE, UWB (Ultra-Wideband) och GPS så kan de ge Tile-serien en ordentlig match. Inte minst om Samsung bäddar in produkten i sin produktserie med smarta prylar och dessutom erbjuder allt till ett bra pris.


OBS: Huvudbilden till artikeln visar den tidigare släppta Samsung SmartThings Tracker. De tre bilderna i mitten är påstått läckta bilder på SmartTags.