Allvarlig bugg inkluderades med version 1.1 till Cyberpunk 2077 (lösningen)

cyberpunk 2077 illustration 2021

När uppdateriingen med version 1.1 släppes till Cyberpunk 2077 var det många som jublade. Äntligen har den första stora uppdateringen släpps med alla buggfixar och optimeringar.


Och visst ser vi i ändringsloggen att det är mycket som hänt. Lägre minnesförbrukning, många uppdrag har fixats så de inte stoppar spelaren från att fortsätta i berättelsen och en hel rad småfixar har lagts till.

Lästips: Tidsplanen för alla uppdateringar till Cyberpunk 2077 (bild & video)

Vad ändringsloggen däremot inte avslöjar är att en allvarlig bugg smitit med i uppdateringen. En bugg som för vissa användare gör det omöjligt att fortsätta berättelsen i Cyberpunk 2077 om de är på ett specifikt uppdrag.

Det är uppdraget ”Down on the Street” som berörs där spelaren och protagonisten V ska at emot ett så kallat holosamtal som driver händelserna vidare.


Det finns en lösning som hjälper en del (dock inte alla)

Med version 1.1 rapporterar en del spelare att holosamtalet inte tas emot på korrekt sätt, vilket gör att händelserna stoppas upp och man kommer inte vidare i berättelsen. Det finns inget enkelt sätt att komma runt problemet.

Lästips: Ny Intel-drivrutin löser bugg som kraschade Cyberpunk 2077

CD Projekt Red är medvetna om buggen och har en snabbfix för den som inte vill vänta på nästa uppdatering med en officiell lösning.

Så här fixar du buggen i Down on the Street:

  1. Ladda en sparfil innan Takemura och V lämnar Wakakos kontor.
  2. Avsluta konversationen med Takemura utanför kontoret direkt.
  3. Direkt efter konversationens slut och när uppdraget har uppdaterats ska du hoppa över 23 timmar.
  4. Nu bör holosamtalet triggas korrekt och dialogen med Takemura gå igång som tänkt.

Det här är bara ett av många problem som drabbat spelare av Cyberpunk 2077. Det är inte ovanligt att uppdateringar ställer till det för användarna, även om huvudsyftet så klart är att fixa snarare än stjälpa.

I fallet med Cyberpunk 2077 är det extra bekymmersamt när så allvarlig problem som det här dyker upp. Inte minst då spelet redan är hårt drabbat av både problem och kritik från spelare.