Dejtingsajten Meetmindfull.com hackad – 2,28 miljoner användaruppgifter läckta

hacker-attack-cracker-cyberthreat-malware
Bildkälla: Pixabay / TheDigitalArtist

Dejtingsajten Meetmindfull.com har hackats och miljontals användare har fått sina användaruppgifter läckta på internet.


Det är hackergruppen ShinyHunters som tagit sig in i en databas och laddat ner massvis med data om användarna. Den datan har sedan gjorts tillgänglig på internet via olika forum i en 1,2 gigabyte stor fil.

Filen har beskådats fler än 1 500 gånger och garanterat laddats ner av många besökare.

Lästips: Bahnhof varnar: Din Asus-router kan vara hackad – så är du säker

Den information som läckt är bland annat användarnas fullständiga namn, mejladresser, bostadsadresser, kroppsbeskrivningar och civilstånd. Andra detaljer är födelsedagar, IP-adresser, Facebook-konton, preferenser för att dejta och mycket mer.


Vidare finns kontolösenord med i filen. Tacksamt nog är de krypterade, men det är aldrig en garanti för att de är säkra.

Dejtingsajten har inte kommenterat hackerattacken – än

Meetmindfull.com har inte kommenterat händelsen i skrivande stund, men det vore åtminstone rimligt att de går ut med ett mejl till alla berörda och att alla användarkonton får sina lösenord återställda. Allra minst.

En stor risk med den här typen av läckor är inte bara att lösenorden har läckt samtidigt med mejladresserna (vilket gör att hackare kan försöka hacka sig vidare på berörda mejlkonton). Risken är överhängande att mejladressen från dejtingsajter används till utpressning av nätkriminella, så kallad sextortion.

Lästips: Tusentals konton på Disney+ hackade

Hackergruppen ShinyHunters som knäckte säkerheten på Meetmindfull.com ligger bakom en tidigare uppmärksammad attack mot Teespring. En hackerattack som även där resulterade i att flera miljoner användare fick sina användaruppgifter läckta på internet.