Chrome OS: Får Ambient EQ och Netflix PiP

Chromebook Chrome OS

Google har detaljerat några kommande nyheter till Chrome OS – företagets operativsystem baserat på Android för bärbara datorer. Bland annat Ambient EQ och Netflix PiP.

Ungefär var sjätte vecka lanserar Google en ny version av Chrome OS till användarna.

Med Chrome 80 för desktop redan lanserad är det många som väntar på att den versionens förbättringar även ska landa i Chrome OS – och

Nästa stora uppdatering bjuder på en rad förbättringar. Bland annat stöd för Ambient EQ och Netflix PiP.

Ambient EQ

chrome os ambient eq screen light settings
Källa: Google

Ambient EQ gör att du kan optimera vitbalansen och temperaturen på skärmen efter ljuset i omgivningen. Funktionen kan jämföras med True Tone som Apple erbjuder i sina produkter.

Fördelen med Ambient EQ är att du kan justera din skärm så att ögonen inte påverkas lika mycket av olika ljusförhållanden. Du får en snällare arbetsmiljö för längre sessioner med datorn.

Netflix PiP

chrome os netflix picture in picture google
Källa: Google

Netflix PiP – eller Picture in Picture som förkortningen står för – är en funktion för att lyfta ut videon i Netflix så att den ligger ovanpå andra fönster.

Chrome OS har visserligen haft inbyggt stöd för PiP-funktionalitet i mer än ett år nu. Dock inte med Netflix, något som alltså kommer nu. Och genom att kunna dra videofönstret ovanpåliggande till olika delar av skärmen är riktigt bra för produktiviteten eftersom du kan göra flera saker samtidgt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.