Längre automatiska uppdateringar till Chrome OS – nu åtta år

samsung galaxy chromebook

Google har ändrat hur länge Chrome OS får automatiska uppdateringar. När operativsystemet introducerades var det begränsat till bara tre år, vilket senare justerades till sex år – och nu har Google ökat tiden ytterligare.


  • Ökat från tre till åtta år
  • Gör det mer attraktivt att använda Chromebooks i skolor
  • Google förbättrar administratörskonsolen
  • Lästips: Steam släpps till Chrome OS

Automatiska uppdateringar är viktiga för att din Chromebook ska få de senaste bugg- och säkerhetsfixarna från Google. Utan uppdateringarna blir operativsystemet snabbt osäkert att använda.

Eftersom Chromebooks är populära i skolmiljö är det extra viktigt att systemen är enkla, smidiga och praktiska att använda. Och då skolor ogärna köper på sig nya datorer i tid och otid bör de hållas uppdaterade mycket längre än bara tre år.

Det tog ett bra tag för Google att justera sig efter detta, men tids nog ökade företaget supporttiden från tre till sex år. Ett välkommet lyft, men Google var inte klara där verkar det som.

Idag har nya Chrome OS-enheter hela åtta års supporttid med tillhörande uppdateringar.


Detta gäller dock bara nya enheter för 2020 och senare, så din gamla Chromebook kommer inte att omfattas. Har du däremot beställt helt sprillans nya Lenovo 500e eller Acer Chromebook 712 så är du garanterad uppdateringar till sommaren 2028.

Samtidigt som nyheten om förlängningen av supporttiden så passade Google på att avslöja en mängd andra förbättringar kring Chrome OS.

Administratörskonsolen laddar snabbare och en ny enhetssida visar när de automatiska uppdateringar slutar för alla anslutna enheter i en IT-organisation.