Bugg låser Apple TV 4K 128 GB till bara 64 GB

Apple TV 4K
Li Lin, Unsplash

Apple fortsätter att plågas av rapporter om problem med deras senaste prylar. Den senaste i raden är en allvarlig bugg som gör att senaste Apple TV 4K med 128 GB lagringsutrymme bara kan nyttja halva den mängden.

Det betyder att du som har en senaste generationens mediaspelare från Apple inte får ut det fulla värdet, vilket får sägas vara riktigt dumt med tanke på hur mycket Apple TV 4K-serien kostar idag.

Lästips: Nya Apple TV 4K med A15 Bionic är här (2022)

Problemet visar sig inte förrän du försöker använda mer än 64 GB av lagringsutrymmet, då inräknat den mängd som används av operativsystemet och temporära filer som laddas ner när du använder appar.

Då visas ett felmeddelande på skärmen som, beroende på vad du försöker göra kan se lite olika ut. Försöker du installera en app så står det ”Can’t Install App” och sedan en varning om att lagringsutrymmet är slut.

Buggen märks både i tvOS 16.1 och den senaste beta-versionen av tvOS 16.2. Med lite tur och vilja så har Apple fixat problemet innan den färdiga versionen av tvOS 16.2 faktiskt släpps.

Exakt vad som är fel vet vi inte, men det ser ut som att operativsystemet inte gör någon skillnad på 64 GB och 128 GB oavsett vilken modell du har.

Lästips: Hur snabbt WiFi klarar Apple TV 4K? Stöds WiFi 6 & 6E?

Apple väntas släppas den färdiga uppdateringen med tvOS 16.2 någon gång i december. Så det är inte alltför lång väntan på att problemet ska lösas.

Om du verkligen inte kan vänta på en fix så finns faktiskt ett sätt att kringgå buggen.

Du kan kölägga installationer av flera appar och spel samtidigt, vilket tar dig runt den märkliga blockaden. Knappast det mest praktiska man kan göra, men det är en liten tröst ändå.

Via Macworld

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.