Batteriproblem med iOS 14.6 – batteriet dräneras snabbt (lösningarna)

apple ios 14 2020

Användare rapporterar att uppdateringen med iOS 14.6 gör deras iPhones mycket varma och att batteriet dräneras supersnabbt med nya versionen.

Det här är inte första gången som iOS 14-användare klagar på dålig batteritid efter en uppdatering. Men nytt är att mobiltelefonerna dessutom blir ruskigt varma.

Lästips: iPhone 12 har batteriproblem – tappar 20 till 40 procents laddning på natten

Nu finns en rädsla att kombinationen av hög värme och snabb batteridränering ska påverka batteriernas hälsa negativt.

Podcaster-appen dränerar batteriet för flera användare

Extra påverkade verkar de som använder Apples podcast-app vara. Det är oklart om Podcaster-appen faktiskt är problematisk eller inte, men om du använder den appen kan det vara läge att hålla extra koll på batteriet.

På en mer positiv sida av det hela så rapporterar en del användare med äldre iPhone-modeller att prestandan ökat rejält med iOS 14.6. Så det är inte bara negativt hela vägen.

Lästips: iOS 14.5 omkalibrerar batteriet i iPhone 11, 11 Pro & 11 Pro Max

Lösningarna på batteriproblemen med iOS 14.6

  1. Om du precis har installerat iOS 14.6 och upplever batteriproblem så kan det vara en god idé att starta om mobiltelefonen. Det är en universallösning som kan lösa många problem.
  2. Om inte det fungerar kan du behöva göra en fabriksåterställning. Se bara till att säkerhetskopiera alla dina viktiga filer först.
  3. Märker du att det är Podcaster-appen som ställer till det så rekommenderar vi att du byter till en annan podcast-app. Det finns många bra alternativ till Apples egna app. Du ser en lista med några av de större alternativen här.
  4. I absolut värsta fall kan du nedgradera från iOS 14.6 till iOS 14.5.1. Men det måste gå snabbt, för Apple tenderar att stoppa den möjligheten väldigt snabbt.

Lästips: Om din iPhone hänger sig vid uppdatering – så gör du (2021)

FAQ

Hur många är drabbade av batteriproblem med iOS 14.6?

Det är oklart hur många som är drabbade i skrivande stund. Åtminstone en liten andel iPhone-användare har uppmärksammat problem med snabbt dränerade batterier.

Vet Apple om problemen med batterier och iOS 14.6?

Apple har i skrivande stund inte gått ut med ett officiell meddelande om problemet. Dock är det troligt att de redan vet om problemen och förhoppningsvis undersöker rapporterna.

Batteriet töms snabb med min iPhone och iOS 14.6 – vad gör jag?

1. Starta om mobiltelefonen
2. Fabriksåterställ mobiltelefonen
3. Nedgradera till iOS 14.5.1
4. Kontakta Apple

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.