Byta batteri i Siri Remote – så gör du (det är svårt)

apple tv 4k gen 2 2021

Apple har gjort det svårare att byta batteriet i nya Siri Remote. Tacksamt nog är batteriet uppladdningsbart, så du kommer inte behöva göra det på länge.

Webbsajten iFixIt har skruvat isär nya Siri Remot och undersökt dess insida. Undersökningen visar att det krävs en hel del styra om du vill få ut det lilla batteriet på 1,52 wattimmar.


Lästips: Apples nya fjärrkontroll till Apple TV saknar stöd för Ultra Wideband

Flera skruvar och lättare våld behövs

Batteriet är placerat i fjärrkontrollens nedre del. Större delen av elektroniken och sensorerna sitter i den övre delen av fjärrkontrollen.

För att komma åt batteriet måste två skruvar tas bort från skalet till Siri Remote. De sitter på fjärrkontrollens nedre del vid Lightning-porten.

Därefter måste knapparna och hjulet tas bort med en hel del våld för att lämna utrymme till fler skruvar som måste tas bort.

När den delen är klar kan batteriet med tillhörande elektriska komponenter tas ut tämligen enkelt enligt iFixIt.

Webbsajten menar att hela konstruktionen är extremt tät med väldigt små marginaler. Så att montera tillbaka allt kräver precision och tålamod.

Lästips: Apple TV 4K har stöd för ARC och eARC – perfekt för din HomePod

Batteriet är inte fastlimmat

Batteriet är på minimala 1,52 wattimmar. Det sitter i en hållare, men är inte fastlimmat.

Både första och andra generationens Apple TV 4K fick bra reparationsbetyg av iFixIt – hela 8 av 10 i båda fallen.

Siri Remote däremot kräver en hel del kraft och full nedmontering för att kunna repareras överhuvudtaget, vilket ökar risken för problem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.