Två stora nyheter till Watch Series 7

Mätning av blodsocker och en helt ny design

apple watch s7 jon prosser cad 1
Så här kan Watch 7 se ut enligt en påstått läckt CAD-bild.

När Apple presenterar Watch Series 7 så kan det vara med två stora nyheter. Den första är en helt ny, förbättrad design med plattare sidor. Den ska efterlikna designen i senaste iPad Pro, iPad Air och iPhone 12.

Med sin nya design väntas Watch Series 7 komma närmare sina syskonmodeller från Apple, och därmed ge ett mer unisont bildspråk som gör prylarna enkla att känna igen.

Lästips: Batteriproblem med iOS 14.6 – batteriet dräneras snabbt (lösningarna)

Det är den kända analytikern Ming-Chi Kuo som säger sig ha fått tag på CAD-filer som visar den nya (påstått) förbättrade designen. Filerna ska han ha fått av en källa inom tillverkningsindustrin.

Sensor för att mäta glukosnivåer i kroppen

Den andra nyheten ska vara en sensor för att mäta glukosnivåerna i kroppen – även kallat blodsocker

Webbsajten ETNews skriver att Apple använder en optisk sensor som kan läsa nivåerna utan att vara invasiv, vilket enkelt betyder att det inte behövs en droppe blod för att se nivåerna.

Enligt andra uppgifter har Apple fått patent på flera tekniker för att mäta glukosnivåer i kroppen. Patent som pekar på metoder som inte är invasiva och som kan landa i Watch Series 7.

apple watch s7 jon prosser cad 2

Målet idag ska vara att göra tekniken användbart stabil och tillgänglig via kommersiella prylar, som smartklockor.

Vi vet idag att Apple är en av storkunderna till brittiska företaget Rockley Photonics. Ett företag som specialiserat sig på optiska sensorer som kan mäta flera olika saker – bland annat blodtryck, glukos och alkoholnivåer.

Lästips: Apple har släppt iOS 14.6 och iPadOS 14.6 – få men trevliga nyheter

Därför vill du kunna mäta glukosnivåerna i kroppen

Det är framför allt diabetiker som mäter glukosen i kroppen, eller mer specifikt i blodet. Det görs främst med en blodsockermätare.

Glukos är nödvändigt för att vi ska må bra och inte minst hjärnan använder det för att fungera korrekt. Men det måste vara rätt nivåer och om det är obalans får vi vad som kallas diabetes.

Att mäta regelbundet gör att du får ordentlig koll på blodsockret och med Apple Watch Series 7 kanske vi får ett nytt, enklare sätt att hålla koll på om vi är i farozonen för diabetes.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.