Apple har släppt iOS 14.6 och iPadOS 14.6 – få men trevliga nyheter

apple ios 14 2020

Nu kan du ladda ner och installera iOS 14.6 samt iPadOS 14.6. Uppdateringarna för iPhone och iPad släpptes den 24 maj och väger in på upp till 850 megabyte.

Bland de stora nyheterna med uppdateringarna finner vi stöd för Apple Card Familj, stöd för prenumerationer på poddar samt AirTag-optimeringar. Bara för att nämna några saker.

Lästips: Problem med Apple Podcaster fixade i iOS 14.6

Dela ditt Apple Card med familjen

Med Apple Card Familj kan du dela ditt Apple Card med upp till fem personer. En förutsättning är att den du delar med är 13 år eller äldre. Du får en tydlig överblick över alla utgifter och kan sätta tydliga gränser för hur mycket enskilda personer får använda ditt kort.

Prenumerationer på poddar, även kallad podcasts, så kan du sponsra dina favoritpoddar genom att betala till deras fortsatta utveckling varje månad.

För AirTag och Hitta-appen har Apple bland annat gjort så att AirTag nu kan visa ett del vis dolt telefonnummer till den som har tappat sin spårningsbricka. Det går nu även att lägga till en mejladress till telefonnumret när Förlorat läge är aktiverat.

Vidare har Apple gjort det enklare att låsa upp en omstartad iPhone med bara rösten.

Lästips: Se luftkvalitet (AQI) i väder-appen med iOS 14.7 & iPadOS 14.7

Fem buggfixar med iOS 14.6 & iPadOS 14.6

Och slutligen har Apple fixat fem buggar om ställt till det för användarna:

  • Apple Watch kunde inte låsa upp en iPhone efter att mobiltelefonen låsts från Watch-klockan
  • Påminnelser visades i appen som blanka rader
  • Tillägg för samtalsblockering syntes inte i inställningarna
  • Bluetooth-enheter kunde tappa anslutningen och ljudet skickas till en helt annan, trådlös enhet
  • Försämras prestanda under iPhonens uppstart

Allt fixat och klart.

Uppdateringen med iOS 14.6 har storleken 850 megabyte och iPadOS 14.6 har en ungefärlig storlek på 560 megabyte. Vi rekommenderar därför att du ladda ner dem över WiFi där det är möjligt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.