Se luftkvalitet (AQI) i väder-appen med iOS 14.7 & iPadOS 14.7

Air Quality Index finns snart i väder-appen – se luftkvaliteten där du befinner dig

apple vaderapp luftkvalitet air quality index aqi 2021 ios ipados

Apple lyfter in stöd för luftkvalitet i väder-appen. Med iOS 14.7 kommer stödet till användare i flera länder – något som redan har funnits i USA ett bra tag.

Lästips: Forskare: Night Shift gör det inte lättare att somna

Webbsajten 9to5mac meddelar att de hittat tydliga referenser i beta-versionerna av iOS 14.7 och iPadOS 14.7 som pekar på att luftkvalitet kan visas i väder-appen i flera länder.

Visar Air Quality Index från 0 till 500

Det handlar om Frankrike, Italien, Kanda, Nederländerna och Spanien i ett första skede. Men det vore inte otänkbart att våra nordiska länder kommer att omfattas inom kort med.

När du kan se luftkvalitet i väder-appen får du ett kvalitetsvärde värde kallat Air Quality Index (AQI). Det är mellan 0 och 500, och ju högre värde desto sämre är luftkvaliteten.

Luftkvaliteten visas även som en färgad skala så att du snabbt kan se nivån där just du befinner dig. Samma information visas på Apple Maps där funktionen stöds.

Det är oklart idag när iOS 14.7 och iPadOS 14.7 släpps. Sannolikt sker det någon gång under juni eller juli månad.

Lästips: Allt nytt i iOS 14.5.1 och iPadOS 14.5.1

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.