Apples nya fjärrkontroll till Apple TV saknar stöd för Ultra Wideband

Du kan inte hitta Siri Remote med Hitta-appen i din iPhone eller iPad

apple tv 4k gen 2 2021

En intressant nyhet om Apples nya fjärrkontroll till Apple TV – Siri Remote – är att den inte har U1-kretsen för Ultra Wideband-stöd.

Det betyder att du inte kan hitta din nya, dyra fjärrkontroll med Hitta-appen när den slinker ner mellan kuddarna i soffan. Eller om den kanske letar sig ner i någon djup låda.

Lästips: Apple uppgraderar iPad Pro med nya M1-processorn

Den här detaljen går emot tidigare rykten om att fjärrkontrollen Siri Remote faktiskt skulle använda den U1-krets som AirTags och iPhone 12-serien använder

Så blev inte fallet, och vi är lite förbryllade över Apples val. Inte minst då nya generationens Apple TV 4K har U1-kretsen, vilket gör det hela än mer förvånansvärt.

Siri Remote ingår när du köper senaste generationens Apple TV 4K som presenterades på Apples stora vårevenemang.

Fjärrkontrollen kostar 650 kronor att köpa löst och du hittar den på Apple Store från den 30 april.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.