Hitta suddiga bilder med Google Foto

google foto logo 2020

Google hjälper dig att hitta suddiga fotografier i Foto-appen. När du granskat bilderna kan du ta bort de som inte ska vara kvar och på så vis frigöra utrymme från ditt Google-konto.

Anledningen till att den här funktionen släppts har med att Google inte längre kommer att erbjuda fritt lagringsutrymme för bilder på sin tjänst.


Lästips: Google Foto: Nu med skärpa och brusreducering i Android-appen

Genom att använda kraften i artificiell intelligens kan Google identifiera fotografier och även videor som inte har god skärpa. Alltså bilder som många ogärna vill ha kvar.

När du har tagit bort de bilder och videor som är oönskade så berättar Google Foto hur mycket tid du har fått. Exempelvis att du har ”återfått tre månaders lagring”.

Du får alltså inte veta hur många megabyte eller gigabyte som tagits bort, vilket annars är det normala sättet.

Viktigt i sammanhanget är att Google slutar erbjuda gratis lagringsutrymme för bilder efter den 1 junu 2020. Allt du laddar upp efter det kommer att ta av din lagringsutrymme på Google-kontot.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.