iOS 14.5 omkalibrerar batteriet i iPhone 11, 11 Pro & 11 Pro Max

Ska öka prestanda och batterikapacitet på en del enheter

apple iphone 11 2019

När iOS 14.5 släpps kommer alla som har en mobiltelefon ur iPhone 11-serien att få batterierna omkalibrerade. Det ska lösa problem med prestanda och batterikapacitet.

Apple meddelade nyheten under onsdagen och säger att omkalibreringen kommer att hjälpa ett litet antal enheter som drabbas av problem med för kort batteritid.

Lästips: iPhone 11 har problem med skärmen – kan lagas gratis av Apple

Efter att iOS 14.5 installeras sköts omkalibreringen automatiskt. Din mobiltelefon kan behöva några veckor för att förstå exakt hur mycket kapacitet som faktiskt finns kvar, så det är inte en omedelbar process.

Medan kalibreringen pågår så visas en liten avisering i iOS som avslöjar vad som händer. Du bör inte märka någon större påverkan (om någon alls) i fråga om prestanda eller batteritid.

Dessutom kan du inte förvänta dig någon större förbättring. Indikationerna idag är att det är en mindre justering som hjälper lite på vägen. Vill du ha batteritid som om mobilen vore ny så måste du fortfarande byta hela batteriet.

Om kalibreringen inte fungerar korrekt så kan du lämna in din mobiltelefon till Apple eller en auktoriserad verkstad för ett gratis batteribyte.

Lästips: Undvik MagSafe med iPhone 11 / XS och äldre modeller

Om du vill kolla din mobiltelefons batteristatus går du till Inställningar > Batteri > Batterihälsa. Här ser du hur mycket kapacitet batteriet har kvar jämfört med när mobiltelefonen var helt ny samt annan viktig information om batteriet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.