Apple Watch uppdateras med watchOS 7.0.2

apple watch se 2020 1

Apple har släppt en uppdatering av mjukvaran till sina nyare Watch-modell. Med watchOS 7.0.2 fixar Apple två problem som drabbat många av företagets klockanvändare efter att den större watchOS 7-uppgradering släpptes tidigare i år.


Lästips: Problem för Apple Watch Series 3 med watchOS 7 – omstarter, krascher & dålig batteritid

Den största förändringen med watchOS 7.0.2 är en buggfix som minskar risken för snabb batteridränerig. Något som många upplevt med watchOS 7, inklusive undertecknad som har en Watch Series 5.

Tidigare lösningen har varit att fabriksåterställa Apple Watch-enheten genom att avkoppla den från mobiltelefonen. Och det är något vi på Tekniksmart har provat med positivt resultat. Men nu kan en buggfix kanske lösa det problemet lite smidigare.

Den andra buggfixen är lite mindre, men gör att EKG-appen nu fungerar korrekt för alla användare. Tidigare fanns ett problem där appen kraschade vid uppstart vilket så klart inte är önskvärt.


Tidigare släpptes även watchOS 7.0.1 som åtgärdade ett fel för vissa användare med kontokort i Wallet. Mer specifikt att korten avaktiverades för ett litet antal användare.

Ett tips är att kolla Apples officiella supportsida för mer information om gamla och framtida uppdateringar när de släpps.

Lästips: Apple: Här är lösningen på dålig batteritid och GPS-data med watchOS 7.0