Apple släpper AirPods 3 & Music HiFi den 18 maj 2021

Högupplöst ljud i nya AirPods 3 – kan släppas i maj

Apple Music Logo 950px

Apple AirPods 3 och Music HiFi kan släppas den 18 maj enligt nya rykten. Om det stämmer är det en riktig produktbomb som Apple släpper bara dagen efter Google I/O-evenemanget den 17 maj.

Det har länge ryktats att Apple planerar att släppa både nya hörlurar och en förbättrad musiktjänst med högupplöst ljud under 2021. Ett rykte som har intensifierats den senaste tiden med nya uppgifter.

Lästips: Spotify HiFi – högupplöst musik i lossless CD-kvalitet (video)

När presenterar Apple nya AirPods 3?

Allt fler indikationer pekar på att Apple släpper ett pressmeddelande den 18 maj med två lanseringar – både av AirPods 3 och Music HiFi.

Det handlar alltså inte om ett större evenemang. Vilket är väntat eftersom det inte har gått ut någon förvarning med datum eller tid till presskåren.

AirPods 3 är den officiella efterföljaren till andra generationens AirPods som släpptes i mars 2019. Hörlurarna ersätter INTE AirPods Pro som släpptes i oktober samma år.

Vad skiljer AirPods 3 från AirPods 2?

Vad vi känner till så har Apple gjort AirPods 3 mer visuellt lika AirPods Pro, men utan några av de “pro”-funktioner som Pro-modellen erbjuder.

Det betyder att stjälken som sticker ner har blivit mindre och att vi får silikonpluppar som ska in i öronen. Bekvämare och mer ljudtätande, men brusreduceringen kommer inte att finnas enligt vad vi vet.

Lästips: Så mycket kostar Spotify (2021) – nya priser

Vad är Apple Music HiFi?

Samtidigt med AirPods 3 kommer sannolikt Music HiFi att släppas. Det är inte en helt ny musiktjänst, utan väntas vara ett komplement till befintliga Apple Music.

Precis som namnet antyder så kommer Music HiFi att – till en högre kostnad – erbjuda högupplöst musik till de som inte nöjer sig med den begränsade kvalitet som vanliga Apple Music har idag.

Det är ett direkt svar på vad Amazon, Spotify och Tidal redan har på marknaden idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.