Spotify HiFi – högupplöst musik i lossless CD-kvalitet (video)

Spotify HiFi

Spotify HiFi är en ny prenumerationsnivå som erbjuder högupplöst musik i lossless CD-kvalitet. Ett stort steg över den idag högsta nivån med ljudkvalitet i 320kbps.

Nyheten om den nya prenumerationsnivån Spotify HiFi presenterades under online-eventet Stream On. Lanseringen av nivån sker senare under 2021 och stöds bland annat av högtalare kompatibla med Spotify Connect.

Lästips: Så mycket kostar Spotify (2021) – nya priser

Spotify har provat att erbjuda högupplöst ljud tidigare, men det här är första gången musiktjänsten på allvar doppar tårna i musik med riktigt hög ljudkvalitet.

Även om Spotify HiFi låter bra just nu så saknar vi en hel del information om prenumerationsnivån. Vi vet exempelvis inte hur mycket månadskostnaden landar på eller vilka marknader som får HiFi-nivån.

Spotify har sagt att bara utvalda marknader får den högsta ljudkvaliteten, och det är oklart huruvida Sverige ingår i den unika skaran som omfattas. 

Så hur mycket kan Spotify HiFi kosta?

Grundutbudet på Spotify kostar 109 kronor. Konkurrenten Tidal har ett HiFi-alternativ för 199 kronor med ljudkvalitet i 1 411Kbps, och en Master-nivå med ljudkvalitet upp till extrem 9 216Kbps för 279 kronor per månad.

Det är tänkbart att Spotify lägger sig runt 200 kronor i månaden för att vara konkurrenskraftig med Tidal. Vi har svårt att se en mycket högre prislapp än så.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.