Netflix kommer INTE att erbjuda stöd för spatial audio (rumsligt ljud)

Netflix

Filmtjänsten Netflix har inga planer på att inkludera stöd för så kallat rumsligt ljud, eller spatial audio som Apple kallar det. Trots att envisa rykten talar för just det motsatta.

Uppdatering 2021-08-19: Netflix uppdaterar sin tjänst med stöd för Spatial Audio trots allt.

Åtminstone vill inte Netflix att någon ska tro att de arbetar på stödet. En talesperson på Netflix säger till webbsajten MacRumors att de inte håller på att testa rumsligt ljud just nu, och att de inte har några publika planer att prata om heller.

Lästips: Bättre ljudkvalitet med Netflix i mobilen – nu upp till studiokvalitet (xHE-AAC)

Istället vill Netflix göra det klart att filmtjänsten istället har testat flerkanalsstöd för inbyggda högtalare. Det ska vara ett steg i ledet för att förbättra tjänsten och utvärdera nya möjligheter för användarna.

Det betyder att den som använder AirPods Pro eller AirPods Max inte kan räkna med stöd för rumsligt ljud än på ett bra tag.

Ryktet sade initialt att Netflix kunde släppa stödet för rumsligt ljud redan under våren 2021. Och det är många som hoppats på att Netflix ska öppna för 3D-surroundljud precis som Apple gjorde.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.