Nu har Netflix stöd för Spatial Audio på iOS 14 & iOS 15

Kan använda Spatialize Stereo med iOS 15 och macOS Monterey

Netflix

Netflix erbjuder stöd för Spatial Audio på både iOS 14 och iOS 15. Flera användare rapporterar att de ser stödet på både iPhone och iPad idag.

Nyheten kommer som en stor överraskning då filmtjänsten tidigare i februari sa att Spatial Audio inte skulle komma till tjänsten.

Läs mer: Surroundljud med Apple AirPods – får stöd för 3D Spatial Audio

När stödet är på plats så att du kan använda Spatial Audio så styr du uppspelningen via Kontrollcenter precis som med exempelvis Apple Music.

För att överhuvudtaget kunna använda Spatial Audio så måste du använda AirPods Max eller AirPods Pro. Inga andra hörlurar stöds i skrivande stund.

netflix spatial audio iphone settings 2021

Där Spatial Audio fungerar på både iOS 14 och iOS 15 så måste du ha den senare om du vill använda Spatialize Stereo.

Spatialize Stero är en ljudteknik som omvandlar stereoljud som inte är i Dolby-format för att skapa ett virtuellt, surroundljud.

Spatial Audio är en ljudteknik som designats för att ge en mer omslutande upplevelse i musik och film. Med hjälp av smarta algoritmer och hörlurarnas mikrofoner får du riktat ljud som alltid låter som att det kommer från samma håll, oavsett hur du vrider på huvudet.

Eftersom Netflix rullar ut stödet för Spatial Audio i steg så kan det dröja lite innan du får det i din telefon eller surfplatta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.