Spotify Music + Talk kommer till Sverige

Lyssna på musik och podcast i en helig allians

Spotify

Podcastformatet Music + Talk kommer till Sverige. Initiativet från Spotify låter kreatörer göra spellistor med prat mellan låtarna – och de har hela musikutbudet att välja på.

Kreatörerna skapar spellistorna i musikverktyget Anchor och får åtkomst till fler än 70 miljoner låtar. Därefter kan de dela materialet med både prenumeranter och gratislyssnare.

Läs mer: Windows 11 integrerar Spotify med Focus sessions

Den som prenumererar på Spotify kan lyssna på hela låtar i Music + Talk. Gratislyssnare får bara de första 30 sekunderna. Båda får däremot hela podcast-delen.

Spotify har sedan tidigare släppt Music + Talk i USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Australien och Nya Zeeland. Men nu breddar musiktjänsten med ytterligare 15 länder.

Bland dessa hittar vi Sverige, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien. Bara för att nämna några länder. Däremot finns inte våra nordiska grannländer med på listan, vilket är lite förvånande.

Läs mer: Spotify Plus är en billigare prenumeration med reklam och färre gratisrestriktioner

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.