Fossil Gen 6 har läckt i förtid – här är bilderna

fossil gen 6 front 2021

Smartklockan Fossil Gen 6 har läckt i förtid och avslöjar allt från utseende till specifikationer. Och det ser ut att vara en riktigt spännande konkurrent till nya Samsung Galaxy Watch 4 och Watch 4 Classic.

Vi vet sen tidigare att Fossil planerar att släppa Gen 6 någon gång under 2021. Och vi vet också att nya Wear OS 3 är operativsystemet under huven.

Läs mer: Är Samsung Galaxy Watch 4 kompatibel med iPhone & iOS?

Fossil har inte avslöjat några närmare detaljer än så. Men tack vare den nya läckan så har vi alla de viktiga specifikationerna ändå.

fossil gen 6 back 2021

Fossil Gen 6 använder en 1,28-tumsskärm med upplösningen 416 x 416 pixlar. Det är samma storlek och upplösning som befintliga Gen 5 använder.

Under skärmen sitter en kraftfull Qualcomm Snapdragon Wear 4100 Plus-processor. Ett stort lyft jämfört med gamla och slitna Wear 3100 som Gen 5 använder.

Andra detaljer pekar på 8GB lagringsutrymme för operativsystemet och andra filer.

Batteritiden är bara 24 timmar, men det är normalt för smartklockor idag. Det finns även en hel rad sensorer för att bland annat mäta syremättnaden i blodet samt pulsen.

fossil gen 6 sida 2021

Anslutning till mobiltelefonen sker via Bluetooth 5.0. Det är alltså inte senaste Bluetooth 5.2 som används, vilket är lite synd, även om det inte är det mest nödvändiga.

Priset ser ut att hamna på 299 euro för modellen på 42mm och 329 euro för 44mm-modellen.

Det är fortfarande oklart exakt när en lansering sker. Vi hoppas det inte dröjer alltför länge.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.