Quake Remaster är här – 4K, 120Hz & originalmusiken

4K-stöd, 120Hz, originalmusiken och stöd för crossplay

quake remaster 2021 ingame

Quake Remaster är här – en omarbetad version av originalspelet från 1996. Spelet släpps till Xbox, Playstation, Switch och PC som en del av firandet att originalspelet fyller 25 år.

Redan före QuakeCon 2021 så kom uppgifter om att Bethesda planerade ett nytt spel i Quake-serien. Dock inte ett helt nytt, utan en så kallad remaster där ett gammalt spel moderniserats.

Läs mer: Skyrim Anniversary Edition släpps i november 2021

Och det är precis vad vi får med Quake Remaster. För ungefär hundralappen får du spelet med 4K-stöd (1080p med Switch), förbättrade modeller, bättre ljussättning och omarbetatat ljud.

Bethesda har även lagt till stöd för AA så att kanterna på objekt inte upplevs som taggiga och även Depth-Of-Field-stöd (DOF). Trevliga tillägg för den som tycker om det, men vi slår alltid av DOF när det finns i spel, gör du?

Om du spelar på Xbox Series X eller Playstation 5 så kan du köra Quake Remaster i 120Hz. Förutsatt att din tv stöder det.

Quake Remaster har stöd för lokalt nätverk och onlinespel

Originalmusiken från Trent Reznor finns med, vilket är lite av en bedrift eftersom licensrättigheter stoppat musiken från att vara med i tidigare Quake-spel.

Quake Remaster har stöd för både lokalt och onlinespel. Upp till åtta spelare i samma match online eller fyra spelare lokalt. Det finns även co-op om du vill ta dig an Quake med en kompis, även som split-screen.

Har du dina kompisar på andra plattformar än den du kör så är det inga problem. Quake Remaster stöder krossplattform.

Förutom originalspelet så ingår två expansioner – Wolfenstein och Dimension of the Machine. Det kommer även att finnas banor som vanliga spelare gjort, de blir tillgängliga löpande den kommande tiden.

Quake Remaster finns på Xbox Game Pass Ultimate

Spelet köper du främst digitalt via spelbutikerna för Xbox och Playstation, alternativt Bethesdas egna butik, Steam och GOG på PC. Om du redan äger original-Quake på Steam så får du nya versionen helt kostnadsfritt.

Om du redan har Xbox Game Pass Ultimate för PC och Xbox så får du spelet den vägen utan att betala extra. Allt som behövs är att du har en aktiv prenumeration hos Microsoft.

Nämnvärt är att om du redan har sparfiler från originalspelet så kommer dess INTE att fungera i nya versionen. Om du vill spela online – oavsett plattform – så måste du ha ett konto hos Bethesda (vilket är kostnadsfritt att skaffa).

Quake Remaster kan använda alla befintliga moddar som finns till originalspelet.

Bethesda har en full FAQ med information om nya spelet här.

Datorkraven för att spela Quake Remaster

Minimum 1080p/60HzMinimum 4K/120Hz
OperativsystemWindows 10Windows 10
ProcessorIntel Core i5-3570 (3.4GHz)
AMD Ryzen 3 1300X (3.5GHz
Intel Core i5-6600K (3.5GHz)
AMD Ryzen 5 1600 (3.2GHz)
GrafikkortNvidia Geforce GTX 650 Ti (2GB)
AMD HD 7750 (1GB)
Nvidia Geforce GTX 1070 (8GB)
AMD RX Vega 56 (8GB)
RAM-minne8GB8GB
HårddiskutrymmeMinst 2GB ledigt för huvudspeletMinst 2GB ledigt för huvudspelet
InternetHöghastighetsinternet för onlinespelHöghastighetsinternet för onlinespel
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.