Är Samsung Galaxy Watch 4 kompatibel med iPhone & iOS?

Galaxy Watch 4-serien använder en ny Wear OS-version som inte lirar väl med iOS

samsung galaxy watch 4 2021

Funderar på att använda nya Galaxy Watch 4 med din iPhone? Då har vi tråkiga nyheter – smartklockan är nämligen inte kompatibel med iOS, och därmed inte med iPhone.

Samsung har lanserat två varianter som heter Galaxy Watch 4 samt Galaxy Watch 4 Classic.

Läs mer: Samsung Galaxy Buds 2 – små, brusreducering & hygglig batteritid

Där de tidigare modellerna i Galaxy Watch-serien använde Tizen, och hade ett åtminstone begränsat stöd för iPhone-användare, så använder nya modellerna ett helt nytt operativsystem.

Operativsystemet är framtaget av Samsung och Google i ett tätt samarbete. I stort kan sägas att det är Google Wear OS under huven, men med One UI-gränssnittet från Samsung ovanpå.

En stor nyhet (och klar försämring) med det nya operativsystemet är att iOS inte stöds. Det fungerar bara med Android-telefoner som använder Android 6.0 ”Marshmallow” eller senare.

Däremot kommer äldre smartklockor från Samsung att fortsätta fungera (med vissa begränsningar) med iPhones.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.