Apple Music finns nu till LG Smart TV

lg smart tv apple music 2021 app

Nu kan du lyssna på Apple Music från utvalda TV-apparater från LG. Allt som behövs är en modell med webOS 4.0 för att kunna ladda ner Apples officiella app.

Appen kan spela över 90 miljoner låtar utan reklam och det finns runt 30 000 kurerade låtlistor för alla tänkbara situationer och känslolägen.

Läs mer: Använd Tidal helt gratis – ny kostnadsfri plan med reklam

Om du inte har egna listor med dina favoritlåtar eller ens bryr dig om de kurerade listorna så finns även Apple Music Radio inbyggt. Det är digitala radiostationer som spelar några av de populäraste låtarna på marknaden idag – eller gamla klassiker om du föredrar det. Du väljer!

Givetvis är det kanske inte helt optimalt att spela musik direkt via en tv. Därför kanske du hellre laddar ner Apple Music-appen för att se de många musikvideor i 4K som erbjuds.

LG har i skrivande stund ett erbjudande där befintliga ägare av företagets Smart TV kan få tre gratismånader med Apple TV+. Allt som krävs är att du har en modell från 2018 eller senare. Läs mer om erbjudandet hos LG här.

Läs mer: Apple Music på gång till Playstation & Xbox

Hur installerar jag Apple Music på min LG Smart TV?

Apple Music-appen finns via den officiella appbutiken direkt via din LG Smart TV. Använd fjärrkontrollen för att navigera till appbutiken och ladda ner appen – tänk bara på att du måste ha en aktiv prenumeration på Apple Music för att faktiskt använda innehållet. Priset är cirka 99 kronor per månad för Apple Music.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.