Apple har ett nytt uppdateringsverktyg för att installera firmware på AirPods-hörlurar

Men du kan inte använda verktyget

apple airpods pro 2021

Apple har ett nytt uppdateringsverktyg för att installera firmware på AirPods. Problemet för vanliga användare är att verktyget endast är tillgängligt för auktoriserad tekniker och annan Apple-personal.

En av de stora utmaningarna med Apple AirPods-serien är att uppdateringar installeras lite som de själva vill. Ibland installeras de direkt när en ny uppdatering släpps. Och ibland inte alls.

Läs mer: Nya källan: AirPods Pro 2 släpps sent under 2022

Apple designade uppdateringsprocessen för att den ska vara så enkel som möjligt för användaren. Sömlös, smärtfri och helt osynlig. Och det är säkert riktigt bra för de som inte bryr sig om uppdateringar.

För alla andra så är det en smärtsam upplevelse att gå i hoppet om att AirPods-hörlurarna ska uppdateras så fort som möjligt. Många önskar att Apple lagt in ett sätt att trigga en uppdateringskoll manuellt.

Och nu har det faktiskt släppts! Eller, på sätt och vis i alla fall. Apple introducerade ett nytt verktyg kallat ”AirPods Firmware Updater” för auktoriserade tekniker och Apple-personal.

Verktyget ska användas när konsumenter som skaffat AirPods inte har en iPhone eller iPad för att installera uppdateringar till mjukvaran i hörlurarna. Det är alltså INTE till för vanliga privatpersoner som vill ha snabbare uppdateringar.

Läs mer: 3 nyheter i AirPods 3 vs AirPods Pro & AirPods 2

Och det är just nu lite oklart exakt hur AirPods Firmware Updater fungerar. Bara AirPods Max har en så kallad diagnostikport som kan användas för den här typen av verktyg. Sannolikt kan Lightning-porten på de andra modellerna användas för liknande uppgift.

Förutom att installera nya uppdateringar så kan AirPods Firmware Updater även återställa mjukvaran till fabriksinställningar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.