Nya källan: AirPods Pro 2 släpps sent under 2022

apple airpods pro 2021

Går du i väntans tider och hoppas att Apple ska släppa AirPods Pro 2 i närtid? Om så är fallet har vi riktigt tråkiga nyheter åt dig – det finns inga indikationer på att Apple tänker släppa en uppgraderad modell det här året. Eller ens i början på nästan.

Tack vare @FrontTron på Twitter kanske vi har fått en tidsram för när AirPods Pro 2 kan släppas, och du kommer sannolikt inte att tycka om det. För uppgifterna som läckt är att nya hörlurarna kommer under nästa års tredje kvartal som tidigast.

Läs mer: Beats Fit Pro börjar säljas – men inte i Sverige (än)

Inte klart hur tillförlitliga uppgifterna är om AirPods Pro 2

Det är oklart exakt hur tillförlitlig FrontTron är i det här fallet. De tidigare uppgifterna om Apples lanseringar på Twitter-kontot har inte haft den bästa pricksäkerheten. Den här gången ska uppgifterna ha kommit från en källa inom tillverkningsindustrin.

Andra uppgiftslämnare till kända analytikern Ming-Chi Kuo har också sagt att 2022 är målet för lanseringen, dock utan att gå in närmare på månad eller kvartal.

Om du är redo att köpa nya in-ear-lurar till din iPhone så bli det inte mycket bättre än AirPods Pro (eller helt nya, tredje generationens AirPods) idag. Och du kan köpa hörlurarna utan någon större risk att Apple släpper en uppgraderad modell inom det närmaste.

apple beat fits pro
Beats Fit Pro är ett utmärkt val idag (om de släpps i Sverige snart)

Den enda modell som är värd att vänta på just nu är Beats Fit Pro som släpptes på den amerikanska marknaden för inte så länge sedan. Det är en sportigare variant av AirPods Pro med bättre ljudkvalitet i lurarna, men utan stjälken med mikrofonerna. Du får alltså snäppet sämre kvalitet på talet istället.

Läs mer om skillanden mellan Beats Fit Pro och AirPods Pro i vår tidigare artikel Är Beats Fit Pro bättre än AirPods Pro? Här är svaret.

Nämnvärt är att Beats Fit Pro inte är släppt i Sverige (än) och det finns inget bekräftat datum på när in-ear-lurarna når vårt avlånga land. Räkna med ett pris runt AirPods Pro när de dock släpps här. Du kan även importera från exempelvis USA, men räkna med en saftig prisökning i så fall (skatt, moms, frakt, tullavgift, osv).

Läs mer: 3 nyheter i AirPods 3 vs AirPods Pro & AirPods 2

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.