3 nyheter i AirPods 3 vs AirPods Pro & AirPods 2

apple airpods 3 third gen 2021

Apple har valt att använda fler nya komponenter i AirPods 3 än vi tidigare känt till. Webbsajten 52audio har öppnat hörlurarna och bland annat hittat en ny hudsensor som AirPods Pro saknar.

I det stora hela har Airpods 3 flera gemensamma funktioner och komponenter med AirPods Pro – men det saknas exempelvis brusreducering, transparensläge, adaptiv EQ och Spatial Audio.


  • Nya magneter för laddningsskalet
  • Större batteri i lurarna (men mindre i laddningsskalet!)
  • Förbättrad hudsensor

Läs mer: Är Beats Fit Pro bättre än AirPods Pro? Här är svaret

Andra detaljer som skiljer sig mellan hörlursmodellerna är att AirPods 3 har en ny hudsensor som är effektivare än den i AirPods Pro.

Det gör att sensorn inte luras lika enkelt av olika material så att musik startar och pausas mer korrekt när du tar i och ur hörlurarna. Vi har inte haft några större problem med det i AirPods Pro, men alla förbättringar är så klart välkomna.

apple airpods 3 third gen 2021 specs
Apple detaljerar AirPods 3 under sin stora höstlansering 2021.

En annan nyhet är att AirPods 3 har nya magneter som är utplacerade enligt ett optimerat mönster för placeringen i laddningsskalet. Även det en förändring mot AirPods Pro och även andra generationens AirPods.

Och slutligen vet vi att AirPods 3 har ett större batteri än föregående modell. Varje hörlur har ett snäppet vassare batteri med kapaciteten 133 mWh, vilket är en ökning med 43 procent (!) jämfört med de 93 mWh som AirPods 2 har.

Läs mer: Nu kan AirPods Pro laddas med MagSafe

Med det sagt, AirPods 3 har ett mindre batteri på 345 mAh i laddningsskalet jämfört förra generationens 398 mAh. En minskning med 13 procent. Varför Apple dragit ner på kapaciteten i skalet är oklart.

Se en komplett genomgång av hur AirPods 3 ser ut på insidan här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.