Final Fantasy 7 Remake Integrade släpps på PC – får ett skyhögt pris

Sätter en ny nivå för hur mycket PC-spel kostar

final fantasy 7 remake integrade pc 2021

Final Fantasy 7 Remake kommer att släppas på PC och priset är skyhögt. Enligt spelstudion Square Enix ligger prislappen kring 70 USD vilket är i nivå med nya spel för Xbox Series X och Playstation 5.

Spelets lansering bekräftades under The Game Awards och gäller Final Fantasy 7 Remake Integrade. Det är en så kallat ”portning” av konsolversionen som är omarbetad för att fungera på din dator.

Läs mer: Ny trailer till Horizon Forbidden West visar nya fiender (december 2021)

Final Fantasy 7 Remake Integrade kommer att ha stöd för 4K-upplösning och HDR. Det finns stöd för handkontroller från både Xbox och Playstation om du föredrar det framför tangentbord och datormus.

På de kraftfullaste datorerna kan spelet köra i upp till 120 fps. Det är den maximala bildvisningsfrekvensen, så om du har en snabbare skärm så går det inte att nyttja den fullt ut helt enkelt.

Final Fantasy 7 Remake Integrade har jämförelsevis låga systemkrav på PC

Rekommenderade systemkrav för Final Fantasy 7 Remake Integrade är 12GB RAM-minne, 100GB lagringsutrymme, en Intel Core i7-3770 / AMD Ryzen 3 3100 samt ett GTX 1080 eller Radeon RX 5700.

Det är inga större konstigheter mer än att mängden RAM-minne står ut lite här. Normalt brukar man rekommendera 8GB eller 16GB, men här är det alltså 12GB eller mer som föreslås.

Läs mer: Assassin’s Creed Valhall blir mycket snabbare med ny uppdatering (v1.4.1)

Är du beredd att kompromissa med grafikkvaliteten så kan du gå ner till 8GB RAM, Core i5-3330 / FX-8350 samt GTX 780 / RX 480 eller motsvarande. Men räkna med att upplevelsen kan begränsas rejält.

Och så var det priset. Spelen som kostar 70 USD på den amerikanska marknaden brukar normalt ligga kring 650 eller 750 kronor i Sverige. Om du handlar från Playsation Store får du lägga på ytterligare en hundralappar för bekvämligheten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.