Apple har äntligen hittat och fixat den bluetooth-bugg som dränerar batteriet på bärbara datorer med macOS 12.2. Nästa uppdatering till macOS inkluderar lösningen.


Twitter-kontot Mr Macintosh rapporterar att bluetooth-anslutningar inte längre tömmer batteriet med andra beta-versionen av macOS 12.3. Och det är den nästkommande uppdateringen från Apple.

Läs mer: Bluetooth-problem med macOS 12.2 tömmer batteriet i bärbara datorer

Så vad är egentligen det exakta problemet med bluetooth? Buggen i fråga gör så att din dator väcker sig själv var 15:e sekund i en så kallad ”darkwake”. Det betyder mer specifikt att skärmen är släckt men hårdvaran under huven snurrar igång ändå.

Det betyder att strömförbrukningen ökar utan att du märker det och batteriet töms eftersom processorn, av förklarliga skäl, kräver en hel del ström.

Den som är drabbade just idag (med macOS 12.2) måste stänga av bluetooth manuellt när datorn går ner i viloläge. Ett manuellt arbete som betyder att du inte kan väcka datorn med en trådlös datormus eller tangentbord.

En användare tröttnade på den manuella biten och skapade genvägar i macOS som automatiskt stänger av respektive aktiverar bluetooth när datorn går i/ur viloläge.

Läs mer: Flutooth stänger av bluetooth när Mac-datorn är i viloläge

Kategoriserad i:

Taggad i:

, ,