Intel fixar sårbarheter i drivrutinerna för WiFi och Bluetooth (februari 2022)

Totalt 24 sårbarheter är fixade med nya drivrutinerna

Intel logo

Kommer du ihåg när datorns drivrutiner för WiFi och Bluetooth uppdaterades senast? Nej, vi kommer inte ihåg det heller, men du bör kolla så att datorn inte har utdaterade drivrutinerna.

Anledningen är mycket enkel – Intel har presenterat en hel rad med allvarliga buggar och sårbarheter (totalt 24 stycken faktiskt) som öppnar datorn för hackerattacker.

Läs mer: Intels ljuddrivrutiner kraschar Windows 11 (BSOD)

Endast tre sårbarheter har den högre riskklassen. För att använda dem i en attack krävs att hackaren har åtkomst till samma nätverk som din dator. Exempelvis ett publikt nätverk på lokala caféet eller biblioteket, eller företagsnätverket på kontoret).

Kretsarna som omfattas av sårbarheterna är Intel Wi-Fi AX210, AX201, AX200 samt Killer AX1675 och AX1650. Det gäller alltså även nyare radiomoduler för WiFi 6 och WiFi 6E.

Kretsarna finns i många nyare och populära moderkort på marknaden idag. Även moderkort för AMD-processorer, exempelvis MSI MEG X570 Godlike.

Läs mer: Intels grafikdrivrutiner har stöd för Windows 11

De senaste drivrutinerna för WiFi-kretsen hittar du direkt via Intel på den officiella nedladdningssidan.

Där finns drivrutiner för både Windows 11 och Windows 10 i 32- och 64-bitarsversion. Storleken på installationsfilen är antingen 8,5 eller 38 megabyte beroende på vilken du behöver.

För Bluetooth-drivrutinerna kan du ladda ner rätt fil här. Det är bara en enda sårbarhet som rör bluetooth, men det är nog för att vi ska rekommendera en uppdatering snarast möjligt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.