Lost Ark krossar spelarrekord på Steam – innan spelet släppts

500 000+ samtidiga spelare på Steam

lost ark 2022 amazon games
Foto: Amazon Games

Redan innan Lost Ark släpptes så har spelet fullkomligt krossat det tidigare spelarrekordet på Steam. Enligt SteamDB toppade spelet på 532 476 samtidiga spelare – två dagar före lansering.

Det betyder att fler än en halv miljon förhandsbokningar gjorts då spelet går att köra upp till tre dagar före det officiella släppet (som är den 11 februari 2022).

Läs mer: Amazons New World kan förstöra grafikkort – RTX 3090 kraschade för gamers

Lost Ark är ett MMO/ARPG som påminner om spelstilen i Diablo-serien, men med MMO-inslag från World of Warcraft och liknande speltitlar.

Du har 15 spelbara klasser att välja mellan samt en lång och cinematisk enkelspelarkampanj. Spelet släppts redan 2019 i Sydkorea och något senare i både Ryssland och Japan. Men först nu kommer Lost Ark till USA och Europa.

Recensionerna har varit generellt positiva och med fler än 1,2 miljoner tittare på Twitch så kan vi lugnt påstå att intresset är skyhögt.

Spelutgivaren är Amazon Games som även släppte MMO-spelet New World. Ett spel som dragits med stora kontroverser och många problem för spelarna. Kan Lost Ark bli den upprättelse som Amazon Games söker efter?

Läs mer: Försöker Amazon Games mörka buggar i New World?

Lost Ark är ett kostnadsfritt spel att ladda ner och spela. Om du vill förhandsboka spelet på Steam finns fyra nivåer att välja mellan, från 14.99 euro till 99.99 euro. Beroende på vilken nivå du väljer så ingår olika fördelar och föremål som du kan ta del av inuti spelet.

Förhandsbokare får dessutom den unika titeln ”Founder” som inte går att efter att spelet är släppt den 11 februari.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.