Apple AirPods stöder optimerad batteriladdning med iOS 14

Apple AirPods

När iOS 14 släpps får dina Apple AirPods samma stöd för optimerad batteriladdning som redan finns till iPhone och Mac. En funktion som ska öka livslängden på batterierna genom att ladda batterierna smartare istället för snabbare.

Den optimerade batteriladdningen fungerar på så vis att Apples prylar lär sig hur du använder dina hörlurar under dagen. När mjukvaran ser ett mönster i användningen, exempelvis att du brukar ladda dina AirPods från 22.00 till 06.00, så laddas batterierna inte fullt förrän kort innan du använder dem.


Det betyder att dina AirPods kan laddas upp till 80 procent direkt när du börjar ladda dem, men inte upp till 100 förrän timmen innan du förväntas använda dem i öronen.

airpodsoptimizedcharging
© Twitter

Genom att undvika att fylla de små lithium-ion-batterierna fullt hela tiden så sliter man inte lika mycket på kapaciteten. Och eftersom AirPods har extremt små batterier kommer det sannolikt att märkas snabbt när optimeringen är på plats.

Optimerad batteriladdning introducerades först med iOS 13 och macOS 10.15.5.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.