Ny firmware till Apple AirPods Pro – 2D27 släppt (juni 2020)

Apple AirPods Pro

Apple har släppt ny mjukvara, så kallad firmware, till in-ear-lurarna AirPods Pro. Den nya mjukvaran har versionsnummer 2D27 och ersätter tidigare släppta 2D15 från maj 2020.

Apple brukar normalt inte berätta vad som är nytt i sina uppdateringar till AirPods Pro. Med 2D27 gör de inget undantag utan berättar inte vad som förbättrats.

Vi kan dock ge oss på en gissning och säga att 2D27 sannolikt släpps med nyheter som är direkt kopplade till WWDC 2020 och de nyheter som presenterades där.

Bland annat avslöjade Apple på WWDC 2020 att AirPods Pro får stöd för 3D Spatial Audio och automatisk växling mellan enheter, två funktioner som kan ha fått en första, förberedande uppdatering för framtiden med 2D27.

Nya firmware-versionen installeras automatiskt i dina AirPods Pro när de är anslutna till en iPhone, iPad eller Mac.


Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.