Dark Sky-appen byggs in i iOS 14 och iPadOS 14 – väderutsikter på minutnivå

dark sky weather logo 2020

Väderappen Dark Sky köptes av Apple och har redan byggts in i iOS 14. Det betyder att du kan få väderutsikter på minutnivå – om stödet faktiskt släpps i Sverige den här gången.

För dig som undrar så var Dark Sky en högaktad väderapp som kunde visa väderutsikter med extrem precision. Appen var så klart inte felfri, men ofta gick det att få riktigt säkra utsikter ner på minutnivå.

I april rapporterades att Dark Sky köpts av Apple för en hittills okänd summa pengar. Nedstängningen av appen planerades till den 1 juli samma år och det API som erbjuds andra utvecklare kommer att avvecklas.

Det var knappast någon högoddsare att Apple ville använda tekniken bakom Dark Sky till iOS och iPadOS, men exakt var oklart. Ville Apple bygga in Dark Sky i operativsystemen eller bara ha en separat app lik befintliga väderappen?

Dark Sky precipitation in the iOS 14 weather app
© Twitter, Nate Boateng

Med iOS 14 vet vi nu att åtminstone delar av Dark Sky byggs in. Den första beta-versionen av iOS 14 visar att användarna kan notiser om väderomslag ner till minutnivå. Många delar av väderappen använder fortfarande The Weather Channel, så implementationen är inte fullständig.

En viktig detalj i sammanhanget är att Dark Sky inte fungerade i Sverige när den var tillgänglig på App Store. Och vi vet inte om all funktionalitet som byggs in i iOS 14 och iPadOS 14 kommer att vara tillgänglig i Sverige. I värsta fall får vi nästan inga förbättringar alls i väderappen på vår marknad, men hur det blir återstår att se.

Vilka förbättringar vill du se i väderappen med nya iOS och iPadOS? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.