Android 13 & One UI 5 är släppt till Samsung Galaxy S21 (beta)

samsung galaxy s21 ultra s pen 2021 2

Samsung har släppt den första beta-versionen av Android 13 för Galaxy S21-serien. Det betyder att du idag kan ladda ner och installera uppdateringen för att testa One UI 5.0 redan före den officiella lanseringen.

Mobiltelefonerna som har fått den första beta-versionen av Android 13 är Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra. Initialt är det Sydkorea och England som omfattas av testet, men inom kort öppnas för fler marknader.


Lästips
Samsung Galaxy S22 har INTE stöd för sömlösa uppdateringar till Android

Allt som behövs är Samsung Members-appen

Anledningen till att Samsung bara öppna beta-testet för två marknader är för att se om utrullningen går bra i det första steget. Om inga större problem uppstår så kan tillverkaren bredda beta-testet och låta fler användare från andra marknader vara med.

Så fort testet aktiveras i Sverige så kan du använda Samsung Members-appen för att registrera din Galaxy S21-enhet. Allt som behövs är ett aktivt SIM-kort och en enhet som inte är låst till en operatör (vilket det absolut flesta mobiltelefonerna inte är i Sverige idag).

Nyheterna med Android 13 och One UI 5 är många. Bland annat inkluderas en ny färgpalett som gör det enklare att välja färger till temat i din mobiltelefon. Och du kan lägga flera widgets ovanpå varandra på hemskärmen för att spara plats om du vill det. Bara för att nämna några nyheter.

Beta-versioner är alltid en risk

Lästips
Huawei Mate 50 är på gång – kan få skyhög prestanda

Som vanligt är det på plats att varna för eventuella buggar som kan ställa till det.

Beta-versioner är ofärdiga uppdateringar som kan innehålla en massa otyg. I värsta fall kan mobiltelefonen sluta svara helt på dina kommandon, men det är sällsynt att så allvarliga problem uppstår.

För det mesta är det app-krascher, att batteriet tar slut snabbare än vanligt och andra småsaker som man får brottas med. Vårt tips är att du avvaktar med beta-uppdateringarna fram till slutet på beta-testet, om du inte kan vänta på att den färdiga versionen ska släppas.

Via Sammobile

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.