Rykte: Fortnite kommer till VR-serien Oculus Quest

fortnite logo 2 2020

Fortnite har fått en ny uppdatering som släpptes den 30 augusti, och djupt begravd i koden har man hittat tydliga referenser till VR-serien Oculus Quest från Meta.

Det betyder att Fortnite kanske kommer att fungera direkt på Oculus Quest-enheterna i framtiden. Men fortfarande återstår många oklarheter – exempelvis ett lanseringsdatum.

Lästips
Oculus Quest 2 blir mycket dyrare med ny prishöjning – ökar med 1 000 kronor

Om Fortnite faktiskt släpps som ett spel till VR-glasögonen så vore det inte första gången som Meta samarbetar med en stor spelstudio om att släppas pel till Quest-serien. Tidigare har Meta gjort det med Resident Evil 4 och GTA: San Andreas.

Men Fortnite är i en helt annan liga och kraven betydligt högre, speciellt om spelet ska gå att köra online mot andra.

Nyheten om Fortnite-referensen avslöjades av HYPEX som är en känd Fortnite-läckare på Twitter. Mer specifikt hittades referensen i uppdateringen med ”Chapter 3 Season 3” som släpptes nyligen.

Lästips
Oculus Quest 2 – 9 saker du måste veta om VR-glasögonen

Meta planerar ett event i oktober där en ny Oculus-modell kommer att avtäckas. Mark Zuckerberg har själv avslöjat den nyheten och det ryktas att företaget planerar en dyrare, mer kapabel Quest Pro-modell.

Det vore inte helt otänkbart att ett officiellt avslöjande om Fortnite-stöd till Quest-serien presenteras samtidigt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.