Android 11: Varnar om du lagt mobiltelefonen fel på trådlösa laddaren

Android 11 Logo Dark

Känner du igen problemet att din smartklocka eller mobiltelefon inte låg helt rätt på din trådlösa laddare under natten – och därför har den inte laddats alls? Google känner igen problem. Därför har de kommit på en smart lösning.


Med Android 11 följer en smart funktion som aviserar dig när din mobiltelefon inte ligger helt rätt på en trådlös laddare.

Exakt hur det går till är inte känt idag, men sannolikt kan Android notera att mobiltelefonen visserligen får ström, men inte tillräckligt för att ladda batteriet. Därmed är mobiltelefonen inte helt rätt på laddningsplattan.

Den här typen av varning är mycket tacksam då allt fler går mot trådlös laddning, och det är inte helt rätt att placera spolarna rätt för att batteriet ska laddas korrekt.

Det ryktas att Apple tänker släppa helt sladdlösa mobiltelefoner – utan laddningsport alltså – under 2021. Om det ryktet stämmer får vi hoppas att företaget tar efter Google och bygger in samma funktionalitet med iOS 14.


Andra nyheter till Android 11 är en omarbetad historik för tidigare aviseringar, förbättrad musikstyrning via snabbinställningarna och nya funktioner för att ta skärmdumpar.

Alla nyheter till Android 11 hittar du på vår sida med alla nyheter kring kommande operativsystemet här.