Android 11: Styr din musikupplevelse direkt från snabbinställningarna

Android 11 Logo Dark

Google gör det lättare att styra din musik och podcasts direkt från snabbmenyn i Android 11. Den första utvecklarversionen visar en ny, praktisk kontrollpanel för uppspelning.


  • Enklare åtkomst till musikuppspelning i Android
  • Finns direkt i snabbmenyn (dra fingret från skärmens övre kant och neråt)
  • Perfekt när du har hörlurar som inte stöder snabbkommandon
  • Lästips: Android 11: Stöd för omvänd trådlös laddning

I den tidigare testversionen av Android 11 för Pixel 2 och nyare har man hittat en ny, spännande inställning för uppspelning av musik och podcasts.

Fördelen med styrning av uppspelning via snabbmenyn är att den alltid är enkelt åtkomlig. Bara svep med fingret från ovandelen på skärmen och dra ner åt. Musikstyrningen är placerad precis under alla de vanliga snabbikonerna.

Det här är kanske inte den största nyheten som kommer i Android 11, och det är inte ens säkert att den finns kvar när färdiga versionen släpps senare under 2020.

android 11 snabbmeny musikstyrning beta

Men det är en välkommen förbättring idag som vi hoppas får vara kvar och förfinas inför lanseringen.

Det är en praktisk och logisk plats eftersom många inte har hörlurar med snabbknappar för musikstyrning, och ofta kollar man på andra saker i mobilen och inte vill växla till musikappen hela tiden för att byta låt eller liknande. Då är snabbmenyn väldigt praktisk.

Är det här en funktion som du vill använda och hoppas finns kvar när Android 11 faktiskt släpps? Skriv en kommentar och berätta!