Android 11: Förbättrad historik över alla aviseringar i Android

Android 11 Logo Dark

Android 11 har en omarbetad historik över alla aviseringar som är mycket enklare och smidigare att använda än den i Android 10.

Google har implementerat många stora som små förändringar med Android 11, och en mindre sådan (som är mycket välkommen) är en omarbetad historik över alla aviseringar i din mobiltelefon.

Historiken listar alla aviseringar som du fått av Android, installerade appar och tjänster i operativsystemet. Om du får ett meddelande på Twitter, när du tar en skärmdump eller för ett mejl – allt sparas i historiken.

Med Android 10 och senare versioner är historiken kompakt och överbelamrad med text på ett sätt som gör listan svåranvänd. Android 11 däremot har betydligt mer avstånd mellan alla aviseringar och flera grafisk element har bytt plats.

android 11 avisering historik beta
Vänster: Android 10 Höger: Android 11

Notera hur den app eller tjänst som skickat aviseringen lyfta fram medan rubriken på aviseringen flyttats ner ett steg. Det gör det lättare att hitta rätt avisering i listan.

Vi kan lugnt säga att det inte är en överväldigande andel Android-användare som faktiskt nyttjar den här historiken. Men för de som gör det kan den omarbetade designen vara en välkommen nyhet.

Använder du historiken i Android 10? Skriv en kommentar och berätta vad du tror om nya designen för Android 11!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.