AirPods: Hitta dina hörlurar / ett borttappat laddningsetui – så gör du

AirPods Pro
Foto: David Levêque

Plötsligt händer det – du tappar bort dina AirPods och kan inte hitta dem igen. Det händer många och Apple vet att risken är överhängande att hörlurarna försvinner, så det finns sätt att hitta dem igen. Här förklarar vi hur du gör.

Lästips: Är mina AirPods äkta? Så kollar du enkelt

Så hittar du dina AirPods när de är i laddningsetuit

Om du vet att det finns åtminstone en AirPod-hörlur i laddningsetuit så kan du använda Hitta-appen för att spåra hörluren – och därmed etuit också.

Du kan använda Hitta-appen på din iPhone, iPad, iPod, en Mac-dator alternativt i webbläsaren på vilken enhet som helst. Allt som krävs är att du loggar in på ditt Apple-konto där AirPods-lurarna är registrerade.

För att det ska fungera krävs att Hitta-appen är aktiverad och har använts INNAN laddningsetuit med dina AirPods tappades bort.

Så spårar du dina AirPods med Hitta-appen

  1. Öppna Hitta-appen på din enhet eller i webbläsaren
  2. Om du ombeds: Logga in på ditt Apple-konto
  3. Välj fliken Enheter
  4. Välj dina AirPods i listan

Om locket till laddningsetuit är öppet så får du en kontinuerlig uppdatering om var det befinner sig.

Är locket stängt så rapporteras den senast kända platsen, alltså där dina AirPods senast hade en anslutning till din iPhone, iPad, iPod eller Mac.

Om du är i det absoluta närområdet till dina hörlurar, men ser dem inte, så kan du spela ett ljud via Hitta-appen. Det är tämligen lågt (speciellt om du har ett silikonskal på), så spetsa öronen och hoppas på det bästa.

Så hittar du laddningsetuit utan dina AirPods

Om du har tappat bort eller förlagt laddningsetuit utan att dina hörlurar är placerade inuti så blir det genast mycket knepigare.

Eftersom det inte går att spåra själva laddningsetuit så har du inget annat val än att manuellt leta överallt där du kan ha tappat det.

Laddningsetuit kan i sig själv inte hittas av Hitta-appen på din iPhone.

För att minimera risken för just det här problemet så har vi en lösning som vi rekommenderar. Se mer om hur du hittar ditt AirPod-laddningsetui med en AirTag här under.

Lästips: Är Apple AirPods vattentäta?

apple airtag tracker iphone find my unsplash duc154
En AirTag är det bästa valet om du vill spåra dina AirPods med Hitta-appen. Foto: Unsplash

Bästa lösningen: Apple AirTag

Problemet med att hitta dina AirPods när de är i laddningsetuit är att 1) locket med stor sannolikhet är stängt så att du inte får uppdateringar om positionen och 2) ingen annan kan hjälpa dig att hitta dem.

Dessutom är ljudet som spelas för att hitta dem väldigt svagt och är i princip omöjligt att höra under kuddarna i soffan eller längs en vältrafikerad väg.

För att göra det enklare att hitta dina AirPods så rekommenderar vi en Apple AirTag.

Det är en bluetooth-bricka som du fäster i ett skal till laddningsetuit. Och det är mycket, mycket effektivare på att visa positionen.

Alla med en iPhone hjälper dig att hitta dina hörlurar

Apple AirTags kan försättas i ett så kallat borttappat läge. När det görs så kan alla andra iPhones och iPads i närheten plocka upp signalen från din AirTag och vidarebefodra positionen till din mobiltelefon. Och nej, ingen annan kan se var din AirTag befinner sig – allt sker i det tysta med Apples hjälp.

Med så många iPhones som används idag så är chansen stort att dina borttappade AirPods kan hittas längs den där vägkanten eftersom passerande gående, cyklister och bilister hjälper dig att veta positionen.

Dessutom, om du har en nyare iPhone med Ultra-Wideband-stöd så får du en superexakt positionering med riktningshänvisning när du är inom cirka 10 meters håll. Din iPhone visar vart du ska gå när den får kontakt med en AirTag.

AirTags kostar från cirka 349 kronor och har bytbart batteri. Du hittar 1-pack och 4-pack via länkarna här under:

Ett tips är att undvika Apples egna, originalhållare eftersom de är galet dyra. Belkin har utmärkta alternativ som är stabila, billigare och mer än dugliga för att sitta ordentligt vart du än fäster dem.

Lästips: AirPods Pro & Airpods 3 klickar / låter när jag rör mig (så löser du felet)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.