Ny uppdatering för iPhone 5s, iPhone 6 & iPhone 6 Plus

Iphone 6 Plus

Apple har släppt en uppdatering med iOS 12.5.6 för tre gamla mobiltelefoner – iPhone 5s, iPhone 6 & iPhone 6 Plus.

Samma uppdatering är även släppt till iPad Air, the iPad mini 2, iPad mini 3 samt iPod Touch 6th Gen. Och du bör installera den snarast möjligt.

Lästips: Snabbare säkerhetsfixar till iOS 16 – installeras automatiskt

Ingen av enheterna har fått iOS 13 och får normalt inga uppdateringar. Apple har dock bedömt att det behövs en panikuppdatering som löser allvarliga sårbarheter.

Totalt handlar det om två allvarliga sårbarheter som används aktivt av hackare idag.

This update provides important security updates and is recommended for all users.

  • Den första sårbarheten gör att obehöriga kan köra kod med kernelbehörighet.
  • Den andra sårbarheten är specifikt i WebKit, motorn i webbläsaren Safari, och gör att speciellt preparerade webbsajter kan få enheten att köra skadlig kod.

Apple arbetar på att göra säkerhetsuppdateringar mycket smidigare med iOS 16. Mindre uppdateringar som löser sårbarheter kan installeras i bakgrunden helt utan att du märker det. Mycket smidigare än idag där alla uppdateringar till iOS kräver en tidskrävande omstart av mobiltelefonen.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.