Snabbare säkerhetsfixar till iOS 16 – installeras automatiskt

apple ios 16 sakerhetsuppdateringar installningar 2022

Med iOS 16 så kommer säkerhetsuppdateringar att installeras mycket snabbare på din mobiltelefon. Och du kommer sannolikt inte att märka av det. Anledningen är att Apple har förbättrat hela installationsprocessen så att det mesta (om inte allt) sker i bakgrunden.

Det betyder att du får en bättre och säkrare iPhone helt automagiskt och utan att du måste starta om din mobiltelefon för att installera uppdateringarna. Tänk bara på att det inte gäller de vanliga, större uppdateringarn med nya funktioner och förbättringar.

Lästips
Apple vill visa mer reklam i dina appar

För att aktivera inställningen i iOS 16 så gör du följande:

  1. Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering
  2. Välj Uppdatera automatiskt
  3. Kryssa för Säkerhetssvar och systemfiler

Klart! Svårare än så är det inte.

Apple har dessutom gjort det ännu enklare genom att förkryssa den inställningen är du installerar iOS 16. Så egentligen behöver du inte tänka på det överhuvudtaget – om du inte installerar jailbreaks vill säga. Då vill du absolut slå AV den inställningen istället, precis som enligt de tre punkterna ovan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.