Apple vill visa mer reklam i dina appar

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Apple vill visa mer reklam för sina iPhone-användare. Ett sätt att göra det ser ut att vara annonser inuti Apples egna appar som är förinstallerade med iOS och iPadOS, åtminstone om vi ska tro nya uppgifter från Apple-kännaren Mark Gurman.

Redan idag har Apple appar för iPhone och iPad som visar annonser. Bland annat i nyhetsappen och aktieappen. Även App Store visar annonser idag. Och Mark Gurman säger att reklamen kan sprida sig ytterligare.

Lästips
Apple blir tydligare om uppdateringarna till AirPods-serien

Bland annat kan vi förvänta oss att Apple visar annonser i Maps, Podcasts och Books i framtiden.

Anledningen till att du snart får se mer reklam från Apple? Mer intäker så klart. Den reklam som redan visas (inte bara från Apple utan generellt) inuti appar genererar intäkter omkring fyra miljarder dollar årligen enligt Bloomberg.

Målet är att nå tvåsiffriga resultat menar sajten, som även säger att Apple vill locka lokala företag till synas i Apple Maps-appen för tydligare synlighet på kartan.

Lästips
AirPods Pro & Airpods 3 klickar / låter när jag rör mig (så löser du felet)

Det är inte fastställt när Apple kan tänkas trycka på knappen för annonserna, men Mark Gurman menar att det kan ske redan under 2022. Håll ett extra gott öga på Apples egna appar efter lanseringen av iOS 16 och iPadOS 16 – kanske smyger det in oönskade nyheter i apparna närmare än du tror.

Via TechRadar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.