Apple blir tydligare om uppdateringarna till AirPods-serien

AirPods Pro
Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

När du uppdaterar mjukvaran i dina AirPods-lurar så kanske du märkt att Apple aldrig avslöjar vad som är nytt. Endast i extremt sällsynta fall så har företaget berättat vad en ny version innehållit. Men nu blir det ändring på det.

Från och med iOS 16 / iPadOS 16 så lättar Apple lite på sekretessen kring sina uppdateringar till AirPods-serien. Det gäller både vanliga AirPods, AirPods Pro och AirPods Max.

Informationen kommer att finnas bland Inställningarna och hittas via Allmänt > Om > AirPods > Version.

Det kommer även att finnas ett supportdokument på Apples officiella webbsajt som berättar vad som är nytt. Precis som med alla företagets andra produkter som innehåller mjukvara.

Tyvärr verkar det som att uppdateringar fortsätter att installeras automatiskt och utan användarens möjlighet att ”trigga” en installation. Allt du kan göra, nu och i framtiden, är att ansluta hörlurarna till en kompatibel iPhone, iPad eller Mac – och sedan bara vänta.

Uppgraderingarna med iOS 16 och iPadOS 16 är planerade att släppas under september månad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.