LED-strips för datorskärmen från Philips Hue

philips hue play led setup 2022
Foto: Philips

Philips Hue-serien har fått tillökning med LED-strips för datorskärmar. Den smarta belysningen styrs enkelt med Philips Hue Sync eller Corsair iCue för Windows.

Philips har tidigare erbjudit samma lösning för TV med storlekar upp till 55 tum. Idag finns samma LED-strips för datorskärmar i storlekarna 24 till 27 tum respektive 32 till 34 tum.


Om du har flera skärmar så finns även ett flerpack för upp till tre skärmar om du behöver det.

Förutom att styra belysningen via Windows-apparna Hue Sync och Corsair iCue så stöds även Play Sync-boxen från Philips. Den är dock ett tillval och behövs inte för att LED-stripsen ska fungera.

philips hue play led setup 2 2022
Foto: Philips

Att koppla ihop flera LED-strips över flera skärmar är busenkelt med den här produkten. Allt du behöver göra är att fästa speciella ändpunkter på stripsen för att koppla ihop dem.

Och så var det kostnaden. De nya LED-stripsen är rejält dyra och kommer att gräva ett ordentligt hål i plånboken.

  • 24-27 tum: 149,99 euro
  • 32-34 tum: 169,99 euro
  • 3x 24-27 tum: 259,99 euro

Ungefärliga svenska priser är från 1 600 kronor för den minsta och billigaste uppsättningen vid en direkt omräkning från euro till sek. Exakt prislapp återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.