Disney Prime – nytt medlemsprogram på gång till Disney

Disney

Disney undersöker möjligheten till ett helt nytt medlemsprogram kallat ”Disney Prime”. Den som går med i Disney Prime skulle kunna få ytterligare fördelar jämfört med vanliga prenumeranter på Disney Plus.

Några tänkbara fördelar är rabatter på Disneys produkter och tjänster, exklusivt innehåll att strömma via Disney Plus och dylikt. Samtidigt får Disney en möjlighet att binda mer data om användarna för att rikta annonser och erbjudanden.

Lästips: IMAX Enhanced på Disney Plus – allt du måste veta

Huruvida Disney Prime blir av återstår att se, men webbsajten The Verge skriver att det pågår ett internt arbete på Disney med att planera och utveckla den tänkta tjänsten.

Kristina Schake är kommunikationsansvarig på Disney och i ett uttalande till Wall Street Journal säger hon att företaget tittar på just medlemsprogram och fördelarna där.

Technology is giving us new ways to customize and personalize the consumer experience so that we are delivering entertainment, experiences and products that are most relevant to each of our guests.

Även om Disney Prime är namnet vi använder idag så finns inga garantier att det blir namnet vi får i slutändan. En anledning är att Amazon Prime redan är ett inarbetat namn hos många och Disney Prime skulle få svårt att skapa ett fäste utan att tankarna går till konkurrenten.

Nämnvärt är att Disney redan har ett medlemsprogram idag kallat D23.

Disney D23 är en unik fanclub som kostar runt tusenlappen varje år för medlemmarna. Den som är med får exklusiv tillgång till Disney-prylar och det ingår en prenumeration på kvartalstidningen Disney Twenty-Three. Prenumeranten får även rabatt på biljetter till D23 Expo.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.