12 saker att sluta med för större framgångar

Success Go Get It

Funderat på hur du ska bli mer framgångsrik och nå dina största mål i livet? Det finns inget universalknep som direkt tar en förbi allt det hårda arbetet men med de nedanstående 12 knepen kan det bli lättare. Ofta får jag hör att vanor är något som är bland det svåraste att bryta och det går bara att hålla med – men för att lyckas måste man ibland bryta några riktigt tuffa vanor; här under listar vi några av de svåraste.

Sluta ge upp

Det går inte att trycka på tillräckligt mycket på den här punkten. Så fort man bestämt sig för att ge upp så är det kört. Därför är det troligt viktigt att hela tiden tänka framåt – mot målet – och köra på så mycket det bara går. Fråga dig själv innan du sätter ett mål hur gärna du faktiskt vill nå det.

Sluta låta andra ta dina beslut

Ta tag i livet och stäng ute beslutstagarna som tror att de kan ta dina beslut åt dig. Det är alltid bra att ta emot bra tips och råd men låt aldrig någon annan bestämma vad som är bra för dig. Släpp inte kontrollen till någon annan; bara du vet vad som är bäst för dig själv så gör det du anser är rätt.

Sluta tro att du är ensam

Utnyttja hjälp när du behöver det. Det finns ingen anledning att stå stolt och ensam när man desperat behöver hjälp för att ta sig framåt. Man isolerar sig själv och blir det stora samtalsämnet när man inte är i rummet; så se till att erkänna svårigheterna när de dyker upp (för de gör det) och ta hjälpen när den erbjuds.

Sluta jaga det som inte kan nås

Det finns ingen anledning att ge sig på jakt efter sånt som är ouppnåligt. Identifiera de rätta personerna, projekten och målsättningarna som är inom räckhåll idag och ta dem. Med tiden kommer fler personer, fler projektor och större mål att bli tillgängliga, men först när du har lyckades med de första.

Sluta kritisera dig för vad du inte är

Fokusera inte på det som känns negativt om dig själv, om sådant du inte är idag, och sätt fokus längre fram i tiden istället. Med en stark självkänsla och ett stort driv kommer du snart att vara där du inte trodde det var möjligt – så håll dig positiv och ge dig beröm för att du kommer så långt du har. Fortsätt sen framåt.

Sluta vara negativ

Negativ energi förgör och hindrar. Framgång kommer när man tänker positivt och gör sånt som är bra för en själv. Låt inte dåliga beslut förstöra humöret; du kommer att göra många dåliga beslut genom livet och det bästa är att ta dem med högt huvud och lära sig något.

Sluta tänka på det som varit

Det går inte att ändra på det som varit så sluta tänk så mycket på det. Blicka framåt och fokusera istället på det som kommer. Använd dåtiden som en karta över framtiden och ta lärdom av det som hänt tidigare i ditt liv. För att veta vart man ska måste man veta vart man varit är ett bra ordspråk här.

Sluta springa ifrån problemen

Ta tjuren vid hornen och lös alla problem innan de riskerar att ta över ditt liv. Du äger dina egna problem och därför är det bara du som kan göra något åt dem. Oavsett om det är ekonomin eller något annat så stjäl de fokus från dina mål i livet – så se till att lösa dem så fort de dyker upp.

Sluta tro att livet är enkelt

Det är sällan man får något gratis och när man väl gör det kostar det ändå mycket i slutändan. Du får inte bra kondition utan att träna, pengarna kommer inte utan att man jobbar och belöningarna står inte på rad när man bara sitter i soffan. Se till att komma upp och arbeta för din framtid. Ingen annan gör det åt dig.

Sluta hålla i sånt du måste släppa taget om

Släpp taget om sånt som inte fungerar för dig. Oavsett om det är ett arbete, projekt eller en nära vän som förstör ditt liv, snabbt eller långsamt. Vissa saker är destruktiva och borde inte finnas i din närhet så om det betyder att du måste kapa banden så kan det vara bästa lösningen. Efter en lång funderare givetvis.

Sluta tro att du inte är något

Du är det bästa som har gått på två ben och du måste intala dig själv att det stämmer (med en gnutta ödmjukhet givetvis). Tro att du kan nå dina mål. Tro att du kan göra underverk. Sluta tro att du inte är något och gå på vattnet istället. Vi lovar att du kan och du vet det lika väl som vi. Eller hur?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.