ZTE släpper en smart klocka under 2017 — kan få 4G/LTE-stöd

ZTE logo

Tillväxten för smarta klockor är liten med beräknad uppgång på endast 25 procent under 2016. Kanske kan tillverkaren ZTE vända en långsam trend med en ny smart klocka som ska släppas under 2017.

Företaget har inte bekräftat alla detaljer utan nöjer sig med att berätta om de mobiloperatörer i USA som ska sälja klockan, och att de ska erbjuda 4G-anslutning till den. Det i sin tur säger oss att modellen har inbyggt stöd för 4G/LTE-anslutningar, vilket få smartklockor har idag.

”The Chinese telecommunications equipment company plans to release a smartwatch running Google’s Android Wear software later this year, Lixin Cheng, the chief executive officer of ZTE USA, said in an interview Tuesday before CES officially kicks off”, rapporterar Cnet

Android Wear 2.0 som släpps i februari kommer att följa med direkt ur lådan vilket betyder att användaren slipper uppdatera från 1.0 till 2.0 det första som sker. Andra specifikationer, lanseringsdatum och prislapp saknas fortfarande — vilket alltså är nästan allt.

Anledningen till att vi skriver om smarta klockan innan ZTE har något vettigt att presentera är för att visa att tillverkarna inte har gett upp helt. Där aktivitetsarmbandet fullkomligt exploderat i försäljning vägrar smarta klockorna att växa på marknaden.

Och då Android Wear 2.0 ständigt flyttats fram så har många tappat modet, både bland användarna och tillverkarna. Nu vet vi att ZTE tänker lansera nytt och det pratas om två nya smartklockor från Google i samarbete med en partner för 2017-släpp.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.